Whitepaper Disruptie in de Zorg 

Steeds meer ontwikkelingen in de maatschappij geven aanleiding voor disruptie: een extreme innovatie van producten en diensten waardoor bestaande spelers overrompeld worden. Dit is niet alleen een realiteit voor bedrijven, maar inmiddels ook voor zorgorganisaties. De meeste organisaties kijken de kat uit de boom door de innovatie- en concurrentiekracht van disruptieve spelers af te wachten. Wanneer deze duidelijk is, worden zij overspoeld door een stortvloed aan vraagstukken over hoe bestand hun eigen organisatie is tegen disruptie en wat er nodig is om hierop te kunnen reageren. Met een serieuze achterstand tot gevolg.

Download whitepaper disruptie in de zorg - buro wisselstroom

Whitepaper

Wilt u de kat niet uit de boom kijken maar proactief inspelen op de uitdagingen voor uw organisatie? Breng nijpende pijnpunten in kaart om te weten waar disruptieve innovatie het meest loont. Een goed hulpmiddel hiervoor is het model van Rachel Botsman dat vijf veelvoorkomende pijnpunten beschrijft waar de meeste disruptie op gericht is. Om dit concreet te maken, worden in dit whitepaper per pijnpunt vele voorbeelden gegeven van hoe een bepaald pijnpunt opgelost kan worden. Ook biedt het whitepaper inspiratie om uw eigen dienstverlening kritisch tegen het licht te houden en om zelf tot een disruptief concept te komen.

Download

Interesse gewekt? Download hier de whitepaper.

Aan de slag?

Heeft u in uw organisatie ook een pijnpunt dat een disruptieve aanpak kan gebruiken? Neem contact op met Wouter Wolters voor een inspiratiesessie disruptieve innovatie in de zorg of ga aan de slag met een Disrupt Your Own Business-workshop.

← Terug naar blog

Eens van gedachten wisselen?

Genoeg gelezen en geïnteresseerd in wie we zijn?
Wij zien er naar uit u te ontmoeten.

Kom eens op de koffie!