Nieuwe data bekend: 8-daagse masterclassreeks implementatie van eHealth 

Onderzoek wijst uit dat de toegevoegde waarde van eHealth absoluut wordt gezien binnen zorgorganisaties. De eHealth monitor 2017 van Nictiz en NIVEL toont dat er grote bereidheid is om eHealth in de praktijk toe te passen. En ook Inspectie heeft de toepassing van eHealth in het toezicht opgenomen. Gebrek aan tijd, draagvlak en inzicht in de uitrol van de innovaties zorgt echter dat veel eHealth-projecten stranden. Of onvoldoende duurzaam worden geïmplementeerd. Er is volop kennis over de mogelijkheden van eHealth beschikbaar. Maar hoe pak je de implementatie daarvan binnen je zorgorganisatie concreet aan?

Masterclassreeks

Samen met Health Valley Academy organiseren we een uitgebreide en praktijkgerichte masterclassreeks implementatie van eHealth. Aan de hand van een gestructureerde methodiek en stappenplan – dat door Zorg voor innoveren (ZonMw, Ministerie van VWS, NZa en Zorginstituut Nederland) omarmd wordt – leer je hoe je een eHealth-project uitrolt. Mét draagvlak binnen alle geledingen van je organisatie. Sterker nog, na het afronden van de masterclass staat je eerste eHealth-project al in de steigers.

 Wat leer je?

In de Masterclass ‘Implementatie van eHealth’ leer je eHealth succesvol te implementeren in de praktijk. Je ontdekt welke stappen er op sociaal en technisch vlak genomen moeten worden. En je leert vorm te geven aan de organisatieverandering die daarmee gepaard gaat. Daaraan gekoppeld leer je de noodzaak tot verandering over te brengen in alle lagen van de organisatie. Met als resultaat dat verandermanagement, -trajecten en -processen goed worden ingezet om de innovatie te begeleiden. Het avondprogramma van de masterclasses omvat steeds het onderdeel ‘persoonlijke ontwikkeling’ om je eigen kracht en competenties in kaart te brengen. En om voor een succesvolle implementatie optimaal gebruik te maken van een gebalanceerde teamsamenstelling.

Hoe zien de masterclasses eruit?

De masterclasses bestaan uit praktisch toepasbare theorie en casuïstiek uit de zorg. In kleine interactieve sessies met minimaal 10 en maximaal 25 collega (zorg)professionals ga je aan de slag. De masterclass omvat vijf blokken verdeeld over 8 dagen, die je als deelnemer doorloopt aan de hand van eHealth-problematiek uit je eigen organisatie. De leerdagen worden steeds op twee aansluitende dagen met overnachting georganiseerd.

Inhoud van de masterclasses

De Inspectie gaat de invoering van eHealth toevoegen aan haar toezichtstaken. Om haar toetsingskader te vormen deed zij tien proefbezoeken waarbij zij constateerde dat het bij veel zorgorganisaties ontbreekt aan een systematische aanpak voor het invoeren van nieuwe eHealth-toepassingen. De inhoud van deze masterclassreeks is opgebouwd aan de hand van ons 5-fasenmodel voor implementatie. In de masterclasses gaan 25 experts (zie sprekersoverzicht) uitgebreid in op hoe u invulling geeft aan elke fase en zo stapsgewijs komt tot duurzame implementatie. De masterclassreeks leert u kortom op een systematische manier te implementeren. Bekijk de brochure voor een gedetailleerd overzicht van onderwerpen.

5-fasenmodel implementatie van ehealth

 

Voor wie?

De masterclassreeks is zeer geschikt voor projectleiders, programmamanagers, innovatiemanagers en -adviseurs of andere managers, adviseurs en specialisten uit de zorg die verantwoordelijk zijn voor eHealth of innovatie bij zorgorganisaties in Nederland.

Accreditering

Accreditering van de Masterclass ‘Implementatie van eHealth’ is in aanvraag bij V&VN.

Wanneer

De masterclassreeks omvat vijf blokken verdeeld over 8 dagen, die je als deelnemer doorloopt aan de hand van eHealth-problematiek uit je eigen organisatie.

  • 12 september 2019
  • 3 en 4 oktober 2019 (inclusief diner en overnachting)
  • 14 en 15 november 2019 (inclusief diner en overnachting)
  • 16 en 17 januari 2020 (inclusief diner en overnachting)
  • 30 januari 2020 (inclusief afsluitend diner)

Waar?

De masterclass wordt gegeven in het prachtig gelegen Hotel Bergse Bossen te Driebergen. Hier kun je je in alle rust volledig richten op de masterclasses. De overnachtingen zijn ook op deze locatie.

Adres:
Hotel Bergse Bossen

Traaij 299, 3971 GM

Driebergen

Kosten

De prijs van de masterclass is exclusief btw en inclusief alle overnachtingen met bijbehorend ontbijt, diner, lunch en borrel gedurende alle dagen.
Zorgprofessionals € 4.500,- € 3.975,- excl. btw.
Commerciële deelnemers € 5.450,- € 4.950,- excl. btw.

Partners van Health Valley ontvangen 25% extra korting.

Meer informatie en aanmelden

VVoor meer informatie, bekijk deze brochure. Interesse in een nieuwe reeks van de masterclass of een incompany masterclass(reeks)? Neem contact op met Wouter Wolters wouter@burowisselstroom.nl of 06-50549859.

← Terug naar blog

Eens van gedachten wisselen?

Genoeg gelezen en geïnteresseerd in wie we zijn?
Wij zien er naar uit u te ontmoeten.

Kom eens op de koffie!