Buro Wisselstroom begeleidt Innovatienetwerk V&V Groningen 

De urgentie voor innovatie was nog nooit zo tastbaar en duidelijk. Vaak is dit echter een stuk minder duidelijk. Om ook na de coronacrisis resultaat te blijven boeken met innovatie worden we geregeld benaderd om organisaties te helpen bij het innoveren en implementeren en/of projectleiders dit aan te leren aan de hand van masterclasses en praktijkbegeleiding (bijv. door samen projecten te doen).

V&V Groningen

Eind vorig jaar werden we benaderd door V&V Groningen: een samenwerkingsverband van 17 ouderenzorgorganisaties in Groningen. Naar aanleiding van onze werkzaamheden voor het Innovatienetwerk Ouderenzorg Utrecht (INOU) wilde V&V Groningen graag onderzoeken om een dergelijk netwerk en ondersteuningsprogramma ook in Groningen te organiseren. Een van de activiteiten die we in Groningen verzorgen is een masterclassreeks Gericht innoveren en duurzaam implementeren voor projectleiders en programmamanagers.

Fasemodel Gericht innoveren en duurzaam implementeren

Innovatie van ons eigen werk

De originele opzet was om meerdere fysieke masterclassdagen en bestuurdersbijeenkomsten te organiseren. De huidige situatie vraagt van ons uiteraard ook innovatie. We digitaliseren daarom onze masterclasses.

Eerste interactieve webinar

Dinsdag 7 april organiseerden we de eerste webinar (een dagdeel) van de masterclassreeks voor 15 projectleiders, -medewerkers en managers van V&V Groningen. Het programma bestond onder meer uit:

  • Interactieve kennismaking en warming-up
  • Brainstorm ‘Wat verstaan we onder innovatie?’
  • Inleidende sessie over het belang van implementatie
  • Inleiding op het fasemodel Gerichte innovatie en duurzame implementatie
  • Inleidende workshop fase visie en strategie
  • Reflectie en afsluiting

Vooraf hebben we ons uiterste best gedaan om te zorgen dat het webinar interactief ging worden. We waren dan ook erg blij met de reacties tijdens de reflectie:

Vervolg

Naar aanleiding van de goede ervaringen hebben de deelnemers aangegeven graag in mei een volgende webinar te volgen. Op naar de volgende!

Ook aan de slag?

Wilt u ook vormgeven aan innovatie die loont en structureel gebruikt wordt of wilt u leren hoe dit aan te pakken? Neem contact op voor de mogelijkheden van een incompany webinar of hulp bij uw project.

← Terug naar blog

Eens van gedachten wisselen?

Genoeg gelezen en geïnteresseerd in wie we zijn?
Wij zien er naar uit u te ontmoeten.

Kom eens op de koffie!