Nieuwe data 2e lichting: 9-daagse masterclassreeks implementatie van eHealth 

Van het nut of belang van eHealth hoeven we je waarschijnlijk niet meer te overtuigen. Ideeën zijn er binnen je zorgorganisatie volop. Enthousiaste collega’s eveneens. Uit de eHealth monitors van Nictiz en NIVEL van de afgelopen jaren blijkt echter, dat ondanks een steeds breder wordend enthousiasme, het gebruik nog altijd achterblijft bij het aanbod. Door het gebrek aan een goede implementatie stranden veel eHealth projecten vroegtijdig en wegen investeringen niet op tegen de resultaten. Belangrijke redenen daarvoor zijn gebrek aan visie en strategie (zoals ook opgemerkt door de Inspectie), randvoorwaarden en facilitering van gebruikers. Ook ontbreekt het intern vaak aan competenties, kennis, tijd en draagvlak in de eigen zorgorganisatie om eHealth oplossingen te kunnen implementeren. Maar hoe pak je dan implementatie van eHealth aan binnen je zorgorganisatie? Van papier naar praktijk?

Masterclassreeks

Samen met Health Valley Academy organiseren we een uitgebreide en praktijkgerichte masterclassreeks implementatie van eHealth. Aan de hand van een gestructureerde methodiek en stappenplan (dat we eerder ontwikkelden voor Zorg voor innoveren bestaande uit: ZonMw, Ministerie van VWS, NZa en Zorginstituut Nederland) leer je hoe je een eHealth-project aanpakt. Mét draagvlak binnen alle geledingen van je organisatie.

 Wat leer je?

In de Masterclass ‘Implementatie van eHealth’ leer je eHealth succesvol te implementeren in de praktijk. Aan de hand van een gestructureerde methodiek leer je hoe je vorm geeft aan duurzame innovatie. Tijdens de 9 dagen krijg je theorie aangereikt van experts (op specifieke onderwerpen), leer je van de ervaringen van cliënten en mededeelnemers en gaan we veelvuldig aan de slag aan de hand van praktisch toepasbare werkvormen. Je ontdekt welke stappen er op sociaal en technisch vlak genomen moeten worden. En je leert vorm te geven aan de organisatieverandering die daarmee gepaard gaat. Ook wordt tijdens de masterclassreeks aandacht besteed aan persoonlijke ontwikkeling om je eigen kracht en competenties in kaart te brengen. En om voor een succesvolle implementatie optimaal gebruik te maken van een gebalanceerde teamsamenstelling.

Hoe zien de masterclasses eruit?

De masterclasses bestaan uit praktisch toepasbare theorie en casuïstiek uit de zorg. In kleine interactieve sessies met minimaal 10 en maximaal 20 collega (zorg)professionals ga je aan de slag. De masterclass omvat vijf blokken verdeeld over 9 dagen, die je als deelnemer doorloopt aan de hand van eHealth-problematiek uit je eigen organisatie. Onderdeel van 9 dagen zijn 3x een tweedaagse met diner, overnachting en ontbijt inbegrepen.

Inhoud van de masterclasses

De inhoud van deze masterclassreeks is opgebouwd aan de hand van ons 5-fasenmodel voor implementatie. In de masterclasses gaan experts (zie sprekersoverzicht) uitgebreid in op hoe u invulling geeft aan elke fase en zo stapsgewijs komt tot duurzame implementatie. De masterclassreeks leert u kortom op een systematische manier te implementeren. Download de brochure voor een gedetailleerd overzicht van onderwerpen.

 

Voor wie?

De masterclassreeks is zeer geschikt voor projectleiders, programmamanagers, innovatiemanagers en -adviseurs of andere managers, adviseurs en specialisten uit de zorg die verantwoordelijk zijn voor eHealth of innovatie bij zorgorganisaties in Nederland.

Accreditering

Accreditering van de Masterclass ‘Implementatie van eHealth’ is in aanvraag bij V&VN.

Wanneer

De masterclassreeks omvat vijf blokken verdeeld over 9 dagen, die je als deelnemer doorloopt aan de hand van eHealth-problematiek uit je eigen organisatie. Omdat we (en de deelnemers van de vorige lichting) veel waarde hechten aan de mogelijkheid om écht even los te komen van je dagelijkse werk en om informeel contact met elkaar te kunnen hebben, hebben we de startdatum verplaatst. De nieuwe data zien er als volgt uit:

  • 10 juni 2021
  • 9 en 10 september 2021 (inclusief diner, overnachting en ontbijt)
  • 4 en 5 november 2021 (inclusief diner, overnachting en ontbijt)
  • 20 en 21 januari 2022 (inclusief diner, overnachting en ontbijt)
  • 17 februari 2022
  • Deelname aan het Health Valley Event 2022

Waar?

De masterclass wordt gegeven in het prachtig gelegen Hotel Bergse Bossen te Driebergen. Hier kun je je in alle rust volledig richten op de masterclasses. De overnachtingen zijn ook op deze locatie.

Adres:
Hotel Bergse Bossen

Traaij 299, 3971 GM

Driebergen

Kosten

De prijs van de masterclass is exclusief btw en inclusief alle overnachtingen met bijbehorend ontbijt, diner, lunch en borrel gedurende alle dagen.
Zorgprofessionals 4.499,- excl. btw.

Alle deelnemers ontvangen een gratis toegangsbewijs voor het Health Valley Event in maart 2022. Het grootste zorginnovatiecongres in Nederland waar je onder andere op het gebied van eHealth weer helemaal bijgepraat wordt en een besloten sessie voor innovatie verantwoordelijken uit de zorg kunt bijwonen.

Partners van Health Valley ontvangen 25% extra korting.

Meer informatie en aanmelden

Alles weten over alle sprekers, inhoud van alle dagen en praktische informatie? Download de brochure en meld je uiterlijk 5 april aan. Er is plek voor slechts 20 deelnemers!

← Terug naar blog

Eens van gedachten wisselen?

Genoeg gelezen en geïnteresseerd in wie we zijn?
Wij zien er naar uit u te ontmoeten.

Kom eens op de koffie!