Wouter Wolters 

Wouter is strateeg digitale zorginnovatie. Sinds 2008 helpt hij zorgorganisaties bij de vorming van visie en strategie, ontwikkeling van kansrijke e-healthconcepten en de begeleiding van het veranderproces dat gepaard gaat met de implementatie van e-health in de organisatie. In de kern gaat het altijd over betrokkenheid organiseren. Dit door te onderzoeken wat de belangrijkste behoeften per stakeholder zijn en vervolgens te kijken wat mensen in de praktijk nodig hebben om te komen tot duurzaam gebruik van de beoogde innovatie.

Richting en vorm geven

Wouter begeleidde de afgelopen 10 jaar vele organisaties bij het ontwikkelen van visie en strategie en implementeren van digitale dienstverlening waaronder de Rijksoverheid bij het invoeren van online bedrijfsmaatschappelijk werk, de Educto groep bij het digitaliseren van haar dyslexiebehandeling, het Voedingscentrum bij een online platform voor leefstijlcoaching, de wereldwijde organisatie van kindertelefoons bij het invoeren van online hulp en was hij verantwoordelijk voor de visie en strategievorming, conceptontwikkeling en implementatie van een online behandelplatform voor cliënten met een licht verstandelijke beperking van orthopedagogisch behandelcentra Reik (voorheen Tjallingahiem), Ambiq en Drievers Dale.

Zegge en schrijve

Hij spreekt en schrijft (o.a. Skipr, Zorgvisie, Frankwatching, TEDx) met regelmaat over digitale zorginnovatie, anders organiseren/ disruptie in de zorg en organisatieverandering. Zo spreekt hij regelmatig tijdens congressen, organiseerde en verzorgde hij meer dan 25 meerdaagse masterclasses over gericht innoveren en duurzaam implementeren van zorginnovaties en droeg hij bij aan meerdere boeken (waaronder het handboek online hulp en op dit moment “De dokter en digitalisering”). Hiernaast initieerde en organiseerde hij jarenlang het landelijk congres online hulp en het inhoudelijk programma “De Menselijke Kant van Digitale Zorginnovatie” tijdens de Zorg en ICT beurs van 2016 en 2017 (i.s.m. de Jaarbeurs). Wouter studeerde onder meer Nieuwe Media en Digitale Cultuur aan de Universiteit van Utrecht.

Verbind met Wouter via Linkedin

Stuur Wouter een mail

Of bel: 06 – 50 549 859

Projecten van Wouter 

Blogs door Wouter 

De Merwelanden maakt met innovatiestrategie werk van innovatie

Woon- en zorgcentrum De Merwelanden heeft een duidelijke visie op de zorgverlening aan cliënten. Een strategie ten aanzien van de inzet van innovatieve technologie ontbrak echter. Buro Wisselstroom begeleidde De Merwelanden bij het maken van een helder innovatieplan.

Lees verder →

Impactanalyse bij innovatieprojecten: zo weet je waar je ‘ja’ tegen zegt

“Wouter, bij ons worden veel meer (innovatie)projecten opgestart dan afgemaakt” of “Ik heb vaak het idee dat het niet meer uitmaakt wat ik zeg. Dat ik als zorgmedewerker alleen nog moet uitvoeren wat door anderen al bedacht en besloten is.”…

Lees verder →

CVD op tv

Centrum Voor Dienstverlening (CVD) is een organisatie voor opvang en hulp aan dak- en thuisloze mensen in de regio van Rotterdam. Recent vroeg CVD ons om te verkennen waar het voor cliënten, medewerkers en de organisatie als geheel het meest…

Lees verder →

Eens van gedachten wisselen?

Genoeg gelezen en geïnteresseerd in wie we zijn?
Wij zien er naar uit u te ontmoeten.

Kom eens op de koffie!