Siza: eHealthweek 2018 

Wat was de vraag?

Jorrit Ebben (Chief Strategy & Innovation Officer) heeft me gevraagd om mee te denken over de invulling van de eHealthweek 2018. En daarna ook om hem uit te voeren.

Waarom was het nodig?

Siza is al jaren zeer actief op het gebied van innovatie. Daar hoort bij dat ze daar gezamenlijk trots op mogen zijn. Zowel de medewerkers van het innovatieteam als alle medewerkers die ook echt hun bijdrage leveren door mee te testen, bereid te zijn dingen te proberen en cliënten enthousiasmeren om mee te doen. De eHealthweek is een mooie gelegenheid om hier aandacht aan te besteden.

Wat is er mogelijk gemaakt?

De focus van de eHealthweek lag op het bereiken van de medewerker zonder heel veel inspanning te vragen. Medewerkers moesten geïnspireerd kunnen worden zonder vrij te hoeven nemen en zonder extra druk te leggen op het team. Het sturen van e-mails of het bewerken van de interne mediakanalen werkt niet, dus besloten we om naar ze toe te gaan. We hebben 10 video’s gemaakt van eHealthtoepassingen waar medewerkers trots op waren. We hebben 100 dozen popcorn gekocht en daarna zijn we met een team van 10 mensen 80 locaties gaan bezoeken om samen met de medewerkers de video’s te bekijken.

Samen met de afdeling communicatie hebben we ervoor gezorgd dat Siza ook aan de buitenwereld kon laten zien waar ze trots op waren. Dit heeft gezorgd voor flink wat aandacht van lokale en nationale pers.

Hoe was de samenwerking?

Dit was een groot project dat in een heel korte tijd georganiseerd moest worden (4 weken). Het zoeken van de onderwerpen, het maken van de filmpjes, het maken van een rooster, het bellen van alle locaties en het rondrijden met de video’s en popcorn kon alleen maar in een goede samenwerking met heel veel collega’s van Siza. Ik ben enorm trots op de positieve energie waarmee iedereen zijn/haar bijdrage heeft geleverd!

De video’s gemaakt voor de eHealthweek zijn te bekijken op www.siza.nl/innovatief 

Sanne ondersteunt voor meer dan een jaar het innovatieteam van Siza en vormt daarmee een belangrijke brug tussen bedenken, uitvoeren, implementeren en communiceren. Hierin voert zijn diverse activiteiten uit. 

← Terug naar projecten

Eens van gedachten wisselen?

Genoeg gelezen en geïnteresseerd in wie we zijn?
Wij zien er naar uit u te ontmoeten.

Kom eens op de koffie!