Open Masterclassreeks – Leren Implementeren van eHealth 

Succesvolle eHealth-implementaties bestaan voor 25% uit technologische innovatie en voor 75% uit sociale innovatie.

Veel mensen krijgen niet de zorg die ze nodig hebben. Soms niet op het juiste moment, niet op de juiste plek of niet passend bij de behoefte die ze op dat moment hebben. Bijvoorbeeld als gevolg van de toenemende zorgvraag en de arbeidsmarktproblematiek. En soms kan de kwaliteit simpelweg beter door zorg slimmer te organiseren. Innovatie en digitalisering kan helpen zorg en dienstverlening zo plezierig, efficiënt en effectief mogelijk te maken zowel voor de patiënten en clienten als voor de de zorgprofessionals.

Van het nut of belang van eHealth hoeven we je waarschijnlijk niet meer te overtuigen. Ideeën zijn er binnen je zorgorganisatie volop. Enthousiaste collega’s eveneens. Uit de eHealth monitors van Nictiz en NIVEL van de afgelopen jaren blijkt echter, dat ondanks een steeds breder wordend enthousiasme, het gebruik nog altijd achterblijft bij het aanbod. Door het gebrek aan een goede implementatie stranden veel eHealth projecten vroegtijdig en wegen investeringen niet op tegen de resultaten. Belangrijke redenen daarvoor zijn gebrek aan visie en strategie (zoals ook opgemerkt door de Inspectie), randvoorwaarden en facilitering van gebruikers. Ook ontbreekt het intern vaak aan competenties, kennis, tijd en draagvlak in de eigen zorgorganisatie om eHealth oplossingen te kunnen implementeren. Maar hoe pak je dan implementatie van eHealth aan binnen je zorgorganisatie? Van papier naar praktijk?

Masterclassreeks ‘Implementeren van eHealth’

Health Valley en Buro Wisselstroom hebben samen met andere netwerkpartners de Masterclassreeks ‘Implementatie van eHealth’ ontwikkeld en bieden deze in 2021 opnieuw aan. In deze exclusieve masterclassreeks die voor het eerst geïntroduceerd werd in 2019, leerden de eerste groep programmamanagers, projectleiders en -managers eHealth succesvol te implementeren. De tweede reeks start in juni 2021.

Wat leer je?

De focus ligt op een succesvolle implementatie van innovaties (waaronder eHealth). Je leert eHealth succesvol te implementeren in de praktijk. Je ontdekt welke stappen er op sociaal en technisch vlak genomen moeten worden. En je leert vorm te geven aan de organisatieverandering die daarmee gepaard gaat. Daaraan gekoppeld leer je de noodzaak tot verandering over te brengen in alle lagen van de organisatie. Met als resultaat dat verandermanagement, -trajecten en -processen goed worden ingezet om de innovatie te begeleiden. Ook wordt in het programma aandacht besteed aan ‘persoonlijke ontwikkeling’ om je eigen kracht en competenties in kaart te brengen en te verbeteren. En om voor een succesvolle implementatie optimaal gebruik te maken van een gebalanceerde teamsamenstelling.

“De Masterclass biedt je veel nieuwe inzichten in hoe je op een hele slimme manier met innovaties kan omgaan. Het is nodig om op een andere manier naar processen te kijken, zodat je een grotere kans hebt dat de implementatie succesvol gaat verlopen.”
~ Jeroen Mattheijer, Senior P&O projectleider & adviseur, Albert Schweitzer ziekenhuis (bekijk video testimonial)

Hoe?

De masterclasses bestaan uit praktisch toepasbare theorie en casuïstiek uit de zorg. In kleine interactieve sessies met minimaal 12 en maximaal 25 collega (zorg)professionals ga je aan de slag. De masterclass omvat vijf blokken verdeeld over 9 dagen, die je als deelnemer doorloopt aan de hand van eHealth-problematiek uit je eigen organisatie. De masterclassreeks bevat onder andere drie keer twee aansluitende dagen met overnachting, diner en ontbijt.

Locatie

De masterclassreeks wordt gegeven in een prachtig gelegen Hotel Bergse Bossen op de Utrechtse Heuvelrug in het midden van Nederland (Traaij 299, 3971 GM Driebergen-Rijsenburg). Hier kun je je in alle rust volledig richten op de masterclasses. De overnachtingen zijn ook op deze locatie.

Voor wie?

Projectleiders, innovatiemanagers en programmamanagers bij zorgorganisaties in Nederland.

Wat levert de masterclass je op?

 • Je wordt specialist in de implementatie van eHealth en zorginnovaties.
 • Je doet diepgaande kennis op van verandermanagement en van methodieken die ingezet kunnen worden om veranderingen in te bedden in de organisatie.
 • Je krijgt concrete handvatten die direct toegepast kunnen worden om eHealth te implementeren in de eigen organisatie.
 • Je hebt geleerd aan de hand van casussen hoe je eHealth kunt implementeren
 • Je beschikt over een netwerk van implementatiedeskundigen om ervaringen te delen.

“De Masterclass heeft mij kennis en plezier opgeleverd in datgene wat ik doe. Plezier en inspiratie vooral omdat ik collega’s uit andere zorgorganisaties heb ontmoet die veel ideeën met zich meebrengen over hoe het ook kan.”
~ Annelies Baak, Projectleider I & A Philadelphia Zorg (bekijk video testimonial)

Data

 • 10 juni 2021
 • 9 en 10 september 2021 (inclusief diner, overnachting en ontbijt)
 • 4 en 5 november 2021 (inclusief diner, overnachting en ontbijt)
 • 20 en 21 januari 2022 (inclusief diner, overnachting en ontbijt)
 • 17 februari 2022
 • Deelname aan het Health Valley Event 2022

Kosten

De prijs van de masterclass is exclusief btw en inclusief alle overnachtingen met bijbehorend ontbijt, diner, lunch en borrel gedurende alle dagen.

€ 4.499,00 regulier tarief

Interesse? 

Voor meer informatie, bekijk deze brochure. Interesse in een nieuwe reeks van de masterclass of een incompany masterclass(reeks)? Neem contact op met Wouter Wolters wouter@burowisselstroom.nl of 06-50549859.

← Terug naar projecten

Eens van gedachten wisselen?

Genoeg gelezen en geïnteresseerd in wie we zijn?
Wij zien er naar uit u te ontmoeten.

Kom eens op de koffie!